קהילת קאיפנג היא הקהילה היהודית העתיקה ביותר בסין. הקהילה נוסדה במקום במאה ה-11, כפי הנראה על ידי יהודים מהודו ומפרס שהגיעו מטעמי פרנסה, (העיר שהיתה עיר הבירה של סין היתה עיר מסחר ידועה שהיתה ממוקמת על דרך המשי הידועה). על הקהילה אנו למדים הן מכתבים של אנשי המערב שביקרו בעיר כמו מרקו פולו והן מכתבים סינים שכתבו השלטונות הסיניים בעצמם.
היהודים בסין, כבר מראשית התיישבותם בסין, התקבלו בסבר פנים יפות, מה שגרם להם הן להמשיך ולגור בעיר והן לאמץ את מנהגי המקום ואת תרבות המקום ולהיות למעשה קהילה יהודית הלכתית עם מאפיינים סיניים. למשל, לאחר התיישבות היהודים בעיר, הקיסר העניק למשפחות היהודים 7 שמות משפחה סינים יהודים, (Zhao, Zhang, Shi, Li, Jin, lao, Ai).
במשך השנים הרבות עברו על הקהילה טלטלות רבות. העיר הוצפה מספר פעמים מה שגרם להרס רב ולאובדן. הקהילה המשיכה לשרוד כקהילה יהודית עם בית כנסת וכ-13 ספרי תורה עד אמצע המאה ה19 אז נפטר הרב האחרון ולא נמצא כבר מי שימלא את מקומו. מעבר לשיטפונות שפקדו את העיר סין גם היא עברה שינויים פוליטיים רבים ומשמעותיים במשך השנים.
בשנים האחרונות, ישנה התעוררות מחודשת של חברי הקהילה המעוניינים לחדש את הקשר שלהם עם עם ישראל. התעוררות זו קבלה מענה לאחר שארגונים יהודיים ובראשם ארגון “שבי ישראל” נרתם למשימה המאתגרת. וכך בשנים האחרונות עלו מספר צאצאים מהקהילה ארצה, עברו תהליך גיור, וחזרו להיות חלק מהעם היהודי בסביבה המאפשרת חיים כיהודי. יש לציין כי על אף הקשיים הרבים ושינויי התרבות, מצליחים הצאצאים להשתלב בחברה ומשלימים את הפסיפס היהודי ישראלי המורכב והמוכר כל כך לכולנו.
במקביל, פועל ארגון “שבי ישראל” בסין בקרב צאצאי הקהילה המתגוררים בקאיפאנג. הפעילות כוללת תרגום חומרים לשפה הסינית, שליחת שליחים המגיעים למרכז “שבי ישראל” בעיר ומעבירים שיעורים לצאצאי הקהילה, סמינרים קצרים בתקופות החגים ועוד.